martes, 6 de marzo de 2012

1965: NEGOCIS A BARXETA.




En 1965 l’Ajuntament de Barxeta va facilitar un llistat de comerços i negocis als quals els havia concedit Licència. En la memòria, alguns negocis que ja no hi són: Els magatzems d’adobs del tio Felipe i el tio Fèlix i els ferrers d’animals, el tio Eduardo i el tio Joaquin.(Encara romàn a la façana de les dues cases el ganxo on subjectaven l’animal per a ferrar). Perruqueries: Pepito el Barber i el tio Amalio; l’autobús de Guerola i el taxí de José.

La tenda de roba de la tia Herminieta amb el rètol a la façana “Tejidos Giner”i la tendeta de la tia Consuelito “la de Jaume” on ma mare m’enviava a comprar granulat i segó per als conills. Saludaba al seu marit el tio Pepe “El sevillano” que sempre estava a la vorera assegut en la cadira mig tombada contra la paret xuclant la pipa i amb el seu xupetí.

Tio Pepe com està?
- Hola muchacho! Contestava sovint en castellà.
I sovint criticant:
- Mira la tia perrera esta, a quines hores ve a comprar.

Me'n recorde, una vesprada jugant al futbol al carrer de la mitja galta. Xe, pareu que passa un home en una burra!!! Era el tio Pepe “El sevillano” que venia al llom de la burreta blanca que tenia i un xiquet sense cap malicia amolla: Arre burra!!!
I salta el tio Pepe i contesta, deixant-nos bocabadats:

Arre la figa ta mare, fill de puta!!!

Aleshores era alcalde Alejandro Inza (Alejandro el vasco) i concejals Enrique Hernández Serrano (El tio Enrique el del forn), Miguel Martí Sanchis (el tio Miquel el Fuster), Vicente Giner Bataller (el tio Vicente el llumenero), José Giner Sanchis i José Bataller Segarra. El secretari era Jose Maria Ribera.


BARCHETA A 14 DE eNERO DE 1965. (EXTRACTE DE L'ACTA)AMB.

Dada lectura al decreto nº17 de la Comisión provincial de Servicios Técnicos de fecha 10 de enero de 1964, referente al reglamento de Actividades molestas, insalubres, nocivas y peligrosas y de acuerdo con la relación que acompaña de actividades que aunque sujetas a licencia municipal estarán exentas de calificación y consiguientemente de instruir expediente, el Ayuntamiento por unanimidad acuerda conceder Licencia municipal a los siguientes vecinos:

Joaquin Bertomeu Sanchis, venta de pescado, Avd Jose Antonio 35, Felipe Albiol Benavent, Antonio Ballester Sirerol y Dolores Segarra Calatayud, ultramarinos en Plaza Generalísimo 3, Nueva 29 y calle Mayor 4 respectivamente; José Giner Segarra, José Mahiques Canet y Bautista Samper Donet, comestibles en Calvo Sotelo 5, Plaza de España 1 y calle mayor 44, respectivamente; Antonio Guerola Cerdá y Alejandro Inza Urquiza, Café Bar en Avenida José Antonio y calle Mayor 17; Adolfo Ribera Company, Café Bar 4ª Categoria, Avenida José Antonio nº 22.

Felipe Albiol Fuster, venta licores en Plaza Generalísimo nº3; José Giner Sanchis, venta tejidos, Plaza de España 7; José Soler Tormo, Autoservicio Alimentación, San Roque 4 y Mayor 20; Dolores Micó Bertomeu, Carpintero, Calvo Sotelo, 17; Eladio Garcia Ballester, maderas, Avenida José Antonio, 13; Eduardo Soler Albiñana y Amparo Company Tudela, venta fertilizantes, calle Nueva 9 y Avenida José Antonio; Vicente Tormo Mahiques, albañil menos de 6 operarios, Avda. José Antonio 6; Ismael Ballester Ferrandis, Carmen Martí Canet, Eduardo Soler Albiñana y José Francés Montes, Herrero Cerrajero en calle Nueva nº12, (Avd. Jose Antonio 6), calle Nueva 6, calle Nueva 14 y calle Molino 3, respectivamente.

Salvador Cháfer Garcés, Reventa Electricidad, Avda. José Antonio 28; Aurelia Flores Martínez, Estanco, calle de la Cruz 5; Eduardo Guerola Flores, Concesión Autobuses, Plaza de España; José Nocedal Cervera, Taxi, calle de la Cruz 7; Rosalia Cucó Sirerol y Rosa Tena Flores, Peluquería, calle de San Roque nº1 y calle de Simat nº11; Adolfo Ribera Company, cine, cine al aire libre y baile en Avenida José Antonio nº22.

No siendo otros los asuntos a tratar el Sr Alcalde levanta la sesión que firman los señores asistentes de que yo el Secretario, certifico.