lunes, 21 de febrero de 2011

PROCLAMACIÓ OFICIAL CANDIDATURA


Secretari Comarcal, Vicent Muñoz, Secretari General i diputat a les Corts Valencianes, Enric Morera; companys i companyes, estimat públic, a totes i a tots, moltes gràcies per estar ací en aquest acte en el qual em presente de forma oficial com a candidat a alcalde de Barxeta.

La màxima aspiració que pot tindre tot barxetà o barxetana, políticament parlant, és la de ser algun dia, alcalde del seu poble.

Vull agrair en primer lloc als meus companys i companyes del col·lectiu del Bloc de Barxeta per haver dipositat en mi, la seua confiança perquè encapçale aquesta llista a l’alcaldia del nostre poble. Perquè Barxeta tinga un alcalde nacionalista i valencianista.

L'entrada en el panorama polític local d'un grup de gent, ara fa 4 anys, baix les sigles del BLOC, i que volia treballar pel seu poble, ha provocat un canvi en l'estructura política local i ha trencat molts dels motlles i utopies que molta gent del poble pensava que no seria possible canviar-les.

Des que varem entrar a l'Ajuntament hem fet una tasca molt important. Al llarg d'aquest temps hem observat que aquesta tasca ha portat al poble a entrar dins d’una dinàmica positiva de fer bé les coses, una dinàmica positiva que es tradueix en una major implicació i un esforç en el control als nostres dirigents, fins el fet que ells, són conscients de les nostres aptituds i actituds. Hem aplicat la força que faltava però encara queda molt per fer, ja que són molts anys en una mateixa rutina que es fa difícil de canviar.

Nosaltres seguirem treballant i esperem aplicar el màxim esforç, les màximes capacitats i la màxima dedicació al futur perquè la gent del poble ens done l'oportunitat de demostrar i de plasmar que la il·lusió i el treball que estem fent, ens done pas a dirigir durant els pròxims anys el futur del nostre poble.

Recorde ara fa 4 anys, ens presentàvem com una novetat, no sabíem si la gent confiaria en nosaltres. Ara, ens presentem com una força política amb l’experiència que ens donen estos 4 anys de treball. Ara, ens presentem com una força política amb ganes de governar, perquè sabem, podem i anem a demostrar que sabem fer-ho bé.

Ara fa 4 anys que varem dir en aquest mateix lloc que deixaríem que el candidat de la llista més votada fóra alcalde, i ho vam complir. Varem dir que no faríem pactes amb ningú, i ho vam complir, varem dir que faríem una oposició ferma i constructiva i ho vam complir i varem dir, perquè encara està escrit que cada sentit del vot, a favor, en contra o abstenció, justificaríem i explicaríem la raó del vot, i ho vam complir.

Perquè nosaltres complim les nostres promeses.

Fins que varem arribar a l’Ajuntament, estaven en el paradís, amb majoria absoluta i sense oposició, sense que ningú els preguntara ni els demanara informació, vivien la mar de bé, estaven encantats de la vida.

Ara senten l’alé dels regidors del Bloc damunt. Ara saben que els regidors del Bloc anem a l’Ajuntament a fer la nostra tasca: fiscalitzar i demanar informació. Pensem que li hem pegat la volta a la política de Barxeta, hem canviat la política i anem a seguir canviant-la. La gent del Bloc no vulguem mirar al passat sinó que vulguem mirem cap el futur i, per tant, el que vol el Bloc de Barxeta, és el millor per al seu poble.

Com deia el poeta: ”Caminante no hay camino, se hace el camino al andar”. Nosaltres hem marcat un camí en la política del nostre poble. Un camí fet al llarg de 4 anys d’oposició, 4 anys de dur treball, un treball que hem dut a terme amb ganes, decisió i valentia, una forma de fer política que sabíem que marcaria un abans i un després. Però esta política no l’ha feta el portaveu del Bloc, ni els tres regidors del Bloc, no; esta política l’ha feta el col·lectiu del Bloc. Esta política s’ha parit en totes les reunions que hem fet, on hem discutit tot el que havia que discutir i democràticament hem decidit tot el què s’havia de fer.

Per tot açò, quan diuen que som uns radicals, que crispem, que dividim el poble, que trenquem la convivència, que vulguem tirar al carrer als empleats de l’Ajuntament, que vulguem tombar cases, xalets, que anem a acabar amb la Banda de Música, que anem a pujar els impostos i la més repetida, i que no paren de repetir, que no tindrem mai més, un Taller d’Ocupació per culpa del Bloc. El que passa és que hi ha un problema.

El problema no és el que ells diuen que nosaltres diem, no; el problema és un problema que ells tenen de fons: Quan senten parlar de crítica, quan escolten opinions diferents a les seues, quan senten parlar de comptes transparents, quan senten parlar, en definitiva de més democràcia, com no estan acostumats, tot açò els sona a radicals, a crispar, a dividir el poble i a trencar la convivència.

Però en canvi no diuen i s’ho callen ben bé... Quin grup polític de Barxeta ha fet possible que els xiquets i les xiquetes de l’escola tingueren els llibres gratis?

Qui va donar la idea de fer una guarderia municipal infantil amb totes les garanties de la llei?

Qui va donar la idea de fer una circumval·lació i obrir un camí del cementeri al moli?

Qui demanava reasfaltar des de la cooperativa fins el camí dels Censals i ells en deien que no era factible?

Qui no ha parat de demanar una línia telefònica per a un carrer del poble que no en tenia, i ara ja en té?

Qui ha proposat que feren ninxos nous al cementeri?

Qui va proposar que no es posaren a la venda?

Qui va recomanar que abaixaren el rebut de la contribució urbana, que recordem; estava l’índex al 0,75, el segon més alt de tota la comarca?

Tot açò i moltes coses més, s’han fet per iniciativa nostra, per iniciativa del Bloc, s’han fet a proposta del Bloc. Si no, penseu... no s’han fet més coses en estos últims 4 anys que en els 16 anys de majoria absoluta? Alguna part de culpa tindrem nosaltres de fer-se el que s’ha fet?

Saben que els queden 4 dies, estan nerviosos i saben que van a perdre, saben que després de 20 anys seguits, van a deixar el poder, van a deixar l’Ajuntament, perquè el poble ja no confia amb ells.

Ara ens tornem a presentar, però amb la força que ens dona el saber que hem treballat bé, ara tornem a estar ací, però amb energies renovades. El projecte del Bloc, este projecte, és el projecte de molta gent. Gent que com tots vosaltres, vulguem que Barxeta canvíe, millore i prospere.

Perquè: El canvi a Barxeta és necessari.

El canvi a Barxeta és necessari i és possible.

Anem a fer que Barxeta es desperte i es pose a treballar.

Sense l’ajuda que he tingut a ma casa, sense l’ajuda de la meua família, les coses no hagueren eixit bé, i... sense la meua dona, jo no seria tampoc qui soc.

I sense l’ajuda de tots vosaltres tampoc haguera sigut possible. Com deia Albert Camus:

“No camines davant meu, pot ser que no et seguisca. No camines darrere de mi, pot ser que no et guie. Camina junt a mi i sigues el meu amic.”

Ànim barxetans i barxetanes, siguem amics i caminem tots junts.

El Bloc a Barxeta ja és imparable

Moltes gràcies,
Visca el Bloc
I visca Barxeta.

Discurs pronunciat amb motiu de l’acte de proclamació com a candidat a l’alcaldia en les eleccions del 2011. Barxeta 19 de febrer de 2011.

jueves, 10 de febrero de 2011

CANDIDAT A ALCALDE DE BARXETA


El Bloc de Barxeta ha escollit l’actual portaveu nacionalista a l’ajuntament, Enric Soler, com a candidat a l’alcaldia de la localitat. Soler es presentarà a les eleccions municipals del 22 de maig com “una alternativa real als vint anys d’un govern d’Esquerra Unida esgotat, paralitzat i sense idees”.

L’elecció d’Enric Soler es va realitzar per unanimitat de l’assemblea del Bloc renovant així la seua confiança en l’actual portaveu que ha realitzat “un excel·lent treball” en la seua tasca d’oposició al consistori. El candidat, va agrair als seus companys i companyes la seua elecció i va declarar que treballarà “de fort i calent, colze amb colze amb tot el col·lectiu”, perquè Barxeta, per primera vegada, tinga un alcalde nacionalista.

La candidatura d’Enric Soler es presentarà de forma oficial amb un acte previst per al 19 de febrer a la Casa de la Cultura de Barxeta, per a la qual es comptarà amb el secretari de la Costera-la Canal de Navarrés, Vicent Muñoz, i amb el secretari general del Bloc, Enric Morera.

Comarcàlia.info