lunes, 26 de noviembre de 2012

MEMÒRIA VIVA DE BARXETA

Finalment he pogut visionar la pel·lícula que tants anys havia buscat. Sempre s'havia comentat ací al poble que en la II República una persona de València que venia a estiuejar a Barxeta havia filmat unes imatges del poble, en les quals es podia veure, entre altres coses, el campanar de l'església que va ser incendiada i enderrocada al 1937, la qual estava situada enmig de l'actual plaça de l'Ajuntament, l'antic llavador i una partida de pilota al carrer Major.

Una vegada més li vull donar les gràcies al Sr Juan Tormo Soler (El tio Juan l'obrer) per fer possible que esta pel·lícula haja arribat a les nostres mans. Hem d'estar plens de goig totes aquelles persones interessades en la Història en general i en la de Barxeta en particular. Estes fenomenals imatges que tants anys han estat perdudes, finalment les hem recuperat i les podrem gaudir.

EL TEULAR DE LA FAMILIA SEGARRA.

En la pel·lícula apareixen en primer lloc, abocant argila a la bassa, més tard traient aigua en el torn i després portant el fang, Fermin Segarra Tormo i Salvador Hernández Serrano. Fent les teules en el motle, Valeriano Vidal (propietari del teular) i José Segarra Guillem, el jovenet deixant les teules al sòl es Jesús González Boscà. Més tard quan van a entrar les teules al forn també apareix junt als demés,Vicente Segarra Boscà.


1 comentario:

Anónimo dijo...

magnifica recuperació per al nostre poble.
enhorabona
Javier Pascual Segarra