miércoles, 21 de agosto de 2013

AL VOLTANT DE L'EQUIP DE FUTBOL DE BARXETA

En la dècada dels anys 50 del segle passat, l’equip de futbol del Barxeta havia passat a jugar des de l’antic camp de futbol situat a la partida del Ram, al costat mateix del cementeri  on actualment hi ha un camp de caquis, a la zona del riu de Barxeta situada entre la passarel·la i el gorg, aprofitant que el riu estava sec degut a la sequera que es patia.

Més tard jugarien al camp del Molinet a la zona on actualment estan les pistes de tennis i de frontó, para, definitivament fer-ho a la ubicació actual. Doncs han hagut en total, quatre camps on han jugat al futbol.

En 1954, el periòdic Levante, era aleshores òrgan de premsa del Movimiento i de la F.E.T. (Falange Española Tradicionalista y de las J.O.N.S.), i el mestre resident a Barxeta D. Salvador Carbó escrivia unes cròniques del poble que les enviava al periòdic i en una d’elles redactada el 30 de març del 1954 informava de la nova junta directiva que havien format al voltant de l’equip de futbol del poble.

Cal dir que tots els actes socials, organitzacions, associacions, etc. estaven impregnades pel nacional-catolicisme i l'alcalde a la vegada que jefe local de Falange i el rector juntament amb el caporal de la guàrdia civil eren les tres màximes autoritats civil, religiosa i militar, no es d'estranyar doncs que el nom oficial de l’equip fora la U. D. del Frente de Juventudes i que tots els integrants de la junta directiva eren titllats de camarada.

BARCHETA

NUEVA DIRECTIVA

El U. D. del Frente de Juventudes ha reorganizado su directiva, habiendo nombrado presidente de honor a Don José Palop García, don Salvador Carbó y Sancho y Don Alejandro Insa Urquiza, por su gran interés por el deporte y el apoyo que prestan al mismo.

La nueva directiva ha quedado formada por: El camarada Vicente F. Sanchis Fenollar, como presidente; secretario, camarada Vicente Fenollar Sanchis; tesorero, camarada José Seguí Berenguer y como vocales los camaradas: Antonio Segarra Sanchis, Lorenzo Carrión Fuertes, Angel Company Berenguer, Luís Seguí Querol, Alfredo Micó García, Rafael Micó García, Vicente Ventura Ballester, Vicente Giner Castelló, José Genovés San Lorenzo y Emilio Seguí Querol.



                                      Efemérides de Barxeta 1948 a 1960. Salvador Carbó y Sancho. Biblioteca de Barxeta.

José Palop era el rector i Alejandro Inza, l'alcalde.

Anem a repassar unes fotos de l’equip de Barxeta d’aquell temps quan jugaven al riu:

                                     Antonio Segarra (Pepele) i Lorenzo Carrión Fuertes (Llorenç).


                                             De peu: Luis Seguí, Antonio Segarra i Llorenç
                                           Agimponats: Corona (de Lloc Nou), Vicente Fenollar i Pepe Seguí.

 Part de la plantilla que anava a jugar un partit contra el Rafelguaraf, en estar lesionats Llorenç, Pepe Genovés i Vicente Reig, entre d'altres; jugaven tres futbolistes de Lloc Nou.

De peu: Llorenç, Vicente Ventura, Pepe Seguí, Cañete (LLoc Nou), Antonio Segarra i Luis Seguí.
Agimponats: Panader (Lloc Nou), Corona (Lloc Nou), Vicente Fenollar i el porter Alfredo Micó.

Per ampliar cada foto cal fer clic damunt d'ella. Si algú comparteix o penja alguna de les fotos, per favor, anomeneu la procedència.

No hay comentarios: