miércoles, 14 de abril de 2010

EL CAPITÀ RAFAEL ALBI FLORES.



Hui 14 d’abril, aniversari de la proclamació de la II República. Servisca aquest article per dedicar-lo a la memòria d’un republicà barxetà. El capità Rafael Albi Flores (Barxeta 13-02-1906, Barxeta 30-11-1995).

Rafael Albi va ser condemnat a la pena de mort el 4 d’agost de 1939, però posteriorment, “Su Excelencia el Generalísimo”, li va commutar la pena de mort per la de 30 anys de Reclusió Major. Tal vegada tinguera algo que veure el que la família de la dona de Rafael era originària de Marroc i potser, una família amb un cert prestigi. El dictador Franco sempre havia mantingut un gran respecte pel seus aliats marroquins.

Hui fa setanta-nou anys, el llavors serjant d’infanteria del Regiment Otumba nº 9 Rafael Albi Flores, li donaria la benvinguda amb molta alegria i molt de goig a la República que naixia.

Feu clic damunt de cada imatge per ampliar-la.


1 comentario:

Anónimo dijo...

Estimado amigo, soy Mercedes Albi, nieta de Rafael. NO sabe usted que sorpresa me he llevado al ver escrito esto sobre mi abuelo. Era el hombre más simpático y bueno del mundo. Me ha emocionado usted recatando su recuerdo. Si me diera un correo electrónico o un movil le daría las gracias personalmente. Un abrazo