viernes, 26 de septiembre de 2008

PODER I CORRUPCIÓ


Lord Acton va establir una màxima que continua -i continuarà- plenament vigent: el poder tendeix a corrompre, el poder absolut corromp absolutament. És per això que el parlamentarisme modern es basa alhora en l'acció de govern i en la fiscalització, que esdevé una tasca igual o més important que l'exercici del poder. En aquest sentit, no és bo per a cap sistema democràtic que no hi haja una oposició que siga vista com a alternativa forta de govern. I ara amb la tasca d'oposició del Bloc a Barxeta ens trobem en aquest escenari.

Així doncs, un altre dels trets que identifiquen un sistema democràtic fort i ferm és la pluralitat d'opcions polítiques que aculla al seu si. A Barxeta, patim un dèficit flagrant de cultura demòcratica. Es tracta d'una clara herència d'una dictadura, com la franquista, que ens va fer perdre massa trens respecte a la resta d'Europa. Encara arrosseguem eixa menyspreable cultura política d'uns cabdillatges, més que lideratges, que han de ser de formigó armat i que no poden admetre cap tipus de crítica o dissidència.

La paleta parlamentària, així mateix, només admet dues tonalitats, o blanca o negra; on no n'hi ha cap tipus de permeabilitat, sinó enfrontament a sang i fetge.

Nota d'Enric
.
Jo, modestament; he llegit aquest editorial a pagina26.com i m'he dit. "Enric, açò és el que tu volies dir al voltant de Barxeta i no sabies com". Cite la font i l'autor. Tant de bo tinguera una ploma tan fàcil, però malauradament sóc de ciències!!!

No hay comentarios: